foto

Magamról

röviden...

1954-ben születtem, Budapesten. Állami ösztöndíjasként szereztem Moszkvában mérnöki diplomát, majd 1985-ben Miskolcon mikroszámítógépes folyamatiránytás témájában doktoráltam.

 

Az emberi tudás nyelvfüggetlen ábrázolása

1985-ben a fuzzy iránytási algoritmus hatására kezdtem 'Az emberi tudás nyelvfüggetlen ábrázolása digitális számítógépeken' megnevezésű, a mesterséges intelligencia-kutatáshoz kapcsolódó kutatómunkába, amely 15 éven keresztül folyt. Az eredmény egy C, C++ és Java-ban megalkotott rendszer lett, amely szűk körben bemutattatott. A gép saját működésének programjait ugyanabban a formában tárolta, amiben minden más, egyéb tudását, ismeretét. A rendszer hatékonytalan (utasítás- és) ismeret-tárolása irányította a figyelmemet a struktúrált nyelvektől a struktúrálatlan, a nyelvtani szerepet a szóban megjelenítő nyelvekre (és nyelvtanokra), így a magyar nyelvtanra, amely utóbbival 2001-től foglalkozom.

 

Számítástechnika

Több mint 12 évig független számítógépes szaktanácsadkóént dolgoztam Ausztriában, Németországban és Svájcban.

 

Nyelvészet

Olyan 'amatőr' nyelvész vagyok, aki 13 programozási nyelven írt működő számítógépes programokat, működő gépként elkészítette az emberi tudás nyelvfüggetlen ábrázolását számítógépeken, amellyel angolul és magyarul lehet társalogni, oroszul, angolul és németül kiválóan ír és beszél, a holt nyelvek közül a szanszkrit, egyiptomi és sumér nyelvekkel foglalkozott behatóbban.

 

© 2006-2022.   vargaandras.hu - honlap
Frissítve: 2022.01.22.-én.